Szabadon Szárnyaló Szellem Rálátása

SZSZSZR

SZSZSZR

Bemutatkozás :)

2007. február 15. - Paplovag

Ő itt egy lemur (aki nem úr)

Osztály: Emlősök (Mammalia)  
Vari (Varecia variegata)
Rend: Főemlősök
(Primates)
Család: Igazi makik (Lemuridae)
Testtömeg : 3,5-4,5 kg

Testhossz : 55 cm
Táplálkozás : gyümölcsök
Szaporodás : 90-102 napi vemhesség után átlagosan 2-3 utód

A vari a legnagyobb termetű lemurfaj. Madagaszkár trópusi esőerdeiben él. A lombkorona lakója, ahol a nappalt főként pihenéssel és napozással tölti. Rendkívül ügyesen mozog a fák ágain, hatalmasakat ugorva fáról fára. Szinte kizárólag gyümölcsökkel táplálkozik.

Kisebb, 2-5 fős családokban él, amelynek élén a legmagasabb rangú nőstény áll. A csapatok fülsüketítő üvöltéssel védik és jelölik a territóriumukat, amely leginkább az oroszlán és szamárordítás keverékének hangzik. A területük határait szaganyagokkal is jelzik a fajtársaik számára. A nőstények az ágvillák közé fészket raknak levelekből, oda rejtik a megszülető kicsinyeiket. A kölykök 3 hét múlva másznak ki először fészekből, 7 hetes korukra már a felnőttekhez hasonló ügyességgel mozognak. A fiatalok 2-3 éves korukban válnak ivaréretté.

Eddig két alfaját különböztették meg, a fekete-fehér V.v. variegata-t és a vörös-fekete V.v. rubra-t. Újabban egyes rendszerek két külön fajról beszélnek, a Varecia variegata-ról és a Varecia rubra-ról, a fekete-fehér varin belül további 3 alfajt megkülönböztetve: V.v. variegata, V.v. editorum, valamint a V.v. subcincta.

Forrás: Bioport

A bejegyzés trackback címe:

https://ahola.blog.hu/api/trackback/id/tr8736804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.05.20. 12:08:23

Ashford university vs university of phoenixshford university vs - coikulj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása